Publicat de: Marce | Miercuri, 7 Mai 2008

Despre frustrari…

Mare parte din noi vom spune in gura mare ca nu avem frustrari, dar in sinea noastra vom fi tristi gandindu-ne cate lipsuri avem, cate vise neindeplinite…

Din pacate aceste sentimente ne vor face rau noua si celor din jurul nostru.

O sa vin si cu 2 exemple, care mi-au atras mie atentia.

Intr-o seara, la o barfa cu doi prieteni, unul dintre ei misogin convins, celalalt Dacian 😀 , am inceput la un moment dat sa vorbim despre misoginism. Premiu pentru Dacian ca a spus :”Misoginii sunt de fapt niste frustrati”. Bineinteles ca si reciproca este valabila :”Feministele sunt de fapt niste frustrate”. Consider ca subiectul nu necesita explicatii.

Un alt exemplu, care asupra mea a avut repercusiuni de doua ori pana acum : relatia, casnicia nereusita. Si barbatii si femeile cand nu au ce vor acasa merg si cauta in alta parte : o vorba buna, o mangaiere, tandrete, sex, intelegere, ceea ce ar vrea de la partenerul lor si nu obtin/au. Cauza? Lipsa de comunicare, ce duce la consecinte dureroase si de o parte si de alta. Partenerul frustrat se duce si cauta in alta parte, poate aceasta terta persoana are deja pe altcineva si uite-asa se creeaza un adevarat lant al minciunilor si clipelor de vinovatie (care poate exista sau nu, variabil in functie de caracterul fiecaruia).

Vestea buna : frustrarile, cu putina munca dispar.

Si femeile si barbatii sunt partea din viata noastra, au defecte si calitati, trebuie sa ii acceptam asa cum sunt. De ce sa nu recunoastem ca pentru noi femeile, viata fara barbati ar fi trista si viceversa?

Daca partenerul tau nu este ceea ce iti doresti, spune-i despartiti-va si asteapta ziua in care cel/cea pe care ti-o/l doresti va aparea.

Vag dezbatut subiectul, dar din pacate nu imi permite timpul sa scriu mai multe. 

Stim ca frustrari avem multe, toti, trebuie sa lucram sa scapam de ele, spre binele nostru si a celor din jurul nostru.

Sa auzim de bine 🙂

Reclame

Responses

  1. Doamne cata dreptate ai. Recunosc ca am fost in una din situatiile spuse de tine mai sus. Dar cred ca toti am fost. Anyway… Sper sa reusesti sa trezesti la realitate macar 40% din cei care sunt in astfel de situatii. Chiar vorbeam azi cu o amica ca s-a ajuns la o lupta intre femei si barbati. Oare de ce? Nu cumva femeile sunt prea frustrate ca barbatii le considera proaste si barbatii sunt frstrati ca femeile au luat-o inaintea lor, ca s-au ridicat usor, usor…..si asta nu le place?!?!?! Desigur vom avea raspunsuri diferite, de ambele parti. Sunt femeie si recunosc ca uneori sunt mai sus decat multi barbatii, alteori mult prea jos. Dar consider ca suntem unii langa altii pentru a ne ajuta reciproc, nu a fi intr-un razboi…sau suntem? Pooooooop. O zi minunata.

  2. Din intamplare am ajuns pe acest blog si l-am citit. Cred ca, desi mi se pare ca totusi esti o fire inteligenta, acum treci TU printr-o frustrare. Motivul? Probabil ca ai simtit ca “cel de acasa” isi cauta ceva nou. Dar motivul cautarii care ar fi? Ar trebui sa te gandesti mai bine, tinand cont ca afirmi ca ai mai trecut prin asa ceva de doua ori pana acum si situatille au avut niste repercursiuni asupra ta. Dar probabil ca preferi sa te complaci in situatia asta, in loc sa faci ceea ce afirmi spre sfarsit: “Daca partenerul tau nu este ceea ce iti doresti, spune-i despartiti-va si asteapta ziua in care cel/cea pe care ti-o/l doresti va aparea.” Si atunci de ce oare apare frustrarea???

  3. @RentMySoul nu ma ascund ca am frustrari, dar momentan frustrarile mele nu sunt legate de partener. Partenerul meu e super ok, ma iubeste si il iubesc. Recunosc ca sunt cazuri in care ma complac cu situatia, dar nu in cazul de fata.
    Iti multumesc pentru remarca ta si ca sa inchei imi vine acum in minte o expresie :”Nu fa ce face doctorul, fa ce-ti spune el” 🙂
    Toate cele bune.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: